Markedsføring ga rekordtall

Etter noen år der det var vanskelig å få ungdom til å velge en maritim utdanningsvei, er det i dag rekordhøye søkertall. Strategisk målrettet markedsføring er en del av forklaringen.

 For noen år siden slet Maritimt Opplæring med å fylle opp studieplassene som er utgangspunkt for lærlingeplasser til sjøs. I 2018 utarbeidet PYX en markeds- og kommunikasjonsstrategi for selskapet, og har de siste fem årene hatt ansvaret for markedsføringen av en maritim utdanningsvei – med utgangspunkt i strategien. Målet har vært å få flere ungdommer til å søke seg til maritime studieplasser på videregående.

Litt av utfordringen var at det var veldig få ungdommer som overhode tenkte på en maritim utdanning som et alternativ. Å dra til sjøs var noe man gjorde i gamledager.

Kampanje i flere faser

Før man kan prøve å få ungdommene til å velge en maritim studievei, må de først bli oppmerksomme på muligheten. Og når de så blir klar over muligheten, er det avgjørende å hjelpe dem med å ta gode kvalifiserte valg. Markedsføringen har derfor gått i ulike faser; først en bevisstgjøringsfase, deretter en informasjonsfase om fordelene ved en maritim karriere, og til slutt en ‘call to action’-fase inn mot søknadsfristen. Ungdommene selv har selvsagt vært den viktigste målgruppen, men det har også vært viktig å nå frem til foreldrene. De er ofte premissleverandører, og har nok tidligere hatt begrenset kjennskap til hva en maritim yrkeskarriere kan innebære av muligheter.

Målrettet suksess

Og sakte men sikkert har kampanjen gitt resultater. Søkertallene har økt år for år, med ny rekord i år. Hele 76 søkere prøvde å få plass til en maritim fagretning på Karmsund Videregående skole. Her er det bare 45 plasser.

Bømlo videregående skole tilbyr også maritime fag og har 57 søkere til 45 elevplasser.

Inge Jarl Auestad er daglig leder for Maritim Opplæring SørVest

– Det er utrolig kjekt å se hvordan vi har klart å snu trenden de siste årene! Sammen med PYX fant vi tidlig ut at vi måtte nå ut til de viktige målgruppene med budskap som de ville oppleve som relevante. Det har også vist seg å fungere veldig godt å kommunisere ulike budskap i ulike faser, sånn at tanken først har fått modnes både hos ungdommene og foreldrene før vi har informert om alle mulighetene og fordelene ved en maritim karrierevei. Fokus på moderne teknologi og rederienes miljøfokus tror jeg også har vært viktig for mange av ungdommene, sier Inge Jarl Auestad, daglig leder i Maritim Opplæring SørVest.

Maritimt Opplæring SørVest har kontor i Haugesund, med geografisk ansvar fra Agder i sør til tidligere Nord-Hordaland i nord. De siste årene har PYX også hatt ansvaret for markeds-kampanjene til de tre andre norske Maritim Opplæring-kontorene.

Øvelse i krise-kommunikasjon

Hvordan en virksomhet kommuniserer i en krise-situasjon kan bety mer for omdømmet enn hvordan den håndterer selve krisen. Det vet kapapult-senteret Sustainable Energy på Stord. Sustainable Energy er et verdensledende nasjonalt testsenter for nye bærekraftige energiløsninger, og i et slikt industrielt test-senter må beredskapen alltid være på topp – også på kommunikasjon.

– Det avgjørende er at Sustainable Energy er godt forberedt på en mulig krise. De har gode beredskapsplaner og PYX har utarbeidet en tydelig plan for krisekommunikasjon og kurset dem i denne, forklarer senior kommunikasjonsrådgiver i PYX, Bjarne Laastad.

Sustainable Energy med Energy House på Heiane på Stord

Gode rutiner og tydelig ansvarsfordeling

Det er viktig at man har en god oversikt over hva som potensielt kan gå galt (alt fra tekniske feil/mangler, ulykker, økonomisk rot, tvist med kunde/leverandør, krise hos samarbeidspartner, dårlig oppførsel/dårlige holdninger, personalkonflikter, politikere som mener ressursbruken er feil osv). Dette vil både kunne øke bevisstheten rundt og fokuset på risiko-faktorene, og dermed redusere sannsynligheten for at de inntreffer. Økt bevissthet vil også gjøre det enklere å forholde seg til krisene, om de likevel skulle oppstå.

– Mange kriser vil det imidlertid være umulig å forberede seg konkret på. Derfor er det avgjørende å ha klare retningslinjer og rutiner for hvordan organisasjonen håndterer en krise – også kommunikasjonsmessig. Man må ha gode varslingsrutiner og en tydelig ansvarsfordeling, forklarer Laastad.

Krisen vi testet Sustainable Energy i var selvsagt fiktiv, men et reelt scenario vi hadde utarbeidet sammen med selskapets gode naboer i HYDS, som har ansvaret for testsenterets hydrogenanlegg. Alarmen gikk, ledelsen satte krisestab, fordelte ansvar iht beredskapsplanen, og satte i gang med å finne ut hva som hadde skjedd, hvilke konsekvenser det kunne få, hvilke tiltak som må igangsettes, hvem som må varsles, hva som kan kommuniseres osv.

Viktig å teste i praksis

Det tok ikke lang tid før pressen fikk snus i saken, og samtidig som krisestaben jobbet for å håndtere selve krisen, ble de konstant avbrutt av ulike medier med stort informasjonsbehov. For å kunne ha kontroll over informasjonen i en slik situasjon, er det avgjørende å fremstå som den foretrukne kilden; men må sørge for at de som har behov for informasjon forstår at det er fra deg de får den beste og mest oppdaterte informasjonen først.

Mens Bjarne Laastad observerte krisestaben under øvelsen, og ga dem oppdatert informasjon underveis, fungerte Helene Skeie Østhus, Emma Wade og Mustafa Battal som pågående journalister og informasjonshungrige pårørende.

PYX’erne Mustafa Battal og Helene Skeie Østhus som journalister under krise-øvelsen på Stord

– Gjengen i Sustainable Energy fikk kjenne hvordan trøkket kan være i en krisesituasjon, men håndterte den på stødig og profesjonelt vis i henhold til planen. De visste hele tiden hvor de stod, hva de trengte svarene på – og hvor de kunne finne det. Samtidig gir alltid slike tester viktig lærings- og forbedringspunkter. Det er først når en får testet teori i praksis at man oppdager hull i beredskapsplanene – og hvilke punkter det er ekstra viktige å følge etter boka, sier Laastad.

Sustainable Energy tar dette såpass på alvor at de i tillegg planlegger en større krise-øvelse sammen med alle aktørene i og rundt test-senteret på Heiane senere i år.

Helene ny daglig leder i PYX

Helene Skeie Østhus blir ny daglig leder og senior kommunikasjonsrådgiver i PYX.

– Dette er jo en drømmejobb! Som kommunikasjonsnerd har jeg fulgt PYX siden etableringen, og jeg har også fått sittet på andre siden av bordet som fornøyd kunde. Dette er utrolig dyktige folk som kan faget sitt, og kundeporteføljen er veldig spennende. Da det tikket inn en melding fra Bjarne om å ta en kaffe på Totalen, håpte jeg at det kanskje kunne føre til en jobbmulighet, sier Østhus som kommer fra Kirkens Bymisjon.

– En skikkelig innertier!
Byråeier og senior kommunikasjonsrådgiver Bjarne Laastad er strålende fornøyd med å få ny sjef med solid kommunikasjonsfaglig kompetanse.

– Dette er et ledd i strategiarbeidet vårt, og vi har vært ute etter en daglig leder som kan være enda mer tilstede i driften. Jeg bor fortsatt i Bergen, og ønsker å bruke enda mer av tiden min på kundene våre. Da er jeg så utrolig heldig at jeg kan få velge hvem jeg skal ha som sjef! Vi har vært på jakt etter en person med solid ledererfaring, og som i tillegg vil være en nyttig ressurs for nåværende og potensielle kunder. I så måte er Helene en skikkelig innertier, sier Laastad.

Helene Skeie Østhus har en Bachelorgrad i Markedsføring fra Stavanger og en Master i Organisasjonskommunikasjon og omdømmeledelse fra Manchester. I tillegg har hun studert interkulturell kommunikasjon. Hun har yrkeserfaring fra TV-aksjonen og flere år i Kirkens Bymisjon, der hun har vært både seksjonsleder og Næringslivs- og kommunikasjonsansvarlig.

F.v.: Helene Skeie Østhus, Bjarne Laastad, Emma Wade og Mustafa Battal (Foto: Tom Haga)

Starter 3. februar
– Helene kommer inn med tung faglig tyngde innen strategisk kommunikasjon og omdømmebygging, påvirkning- og nettverksarbeid. Selv om hun nå blir daglig leder i PYX, vil hun bruke brorparten av tiden sin på strategisk og operativt kommunikasjonsarbeid sammen med kundene våre, sier Laastad.

– Å få muligheten til å kombinere ledelse med å jobbe i dybden av kommunikasjonsfaget passer meg utmerket. Jeg gleder meg til alt fra å sitte rundt bordet med kundene og legge strategiske planer til å holde kurs og foredrag om intern kommunikasjon. Årene i ideell sektor har gitt meg perspektiver jeg tror kan være nyttige for PYX sine kunder. Strategisk kommunikasjon vil være en avgjørende del av den bærekraftige omstillingen og samfunnsansvaret som kreves av alle bransjer for å nå FNs bærekraftsmål. Her håper jeg å kunne bidra spesielt med min kompetanse og erfaring, sier Østhus.

Østhus tiltrer mandag 3. februar. I tillegg til Østhus og Laastad består PYX av senior digitalmarkedsfører og filmskaper Mustafa Battal, senior designer Tina Davison digitalmarkedsfører og innholdsskaper Emma Wade og digitalmarkedsfører og økonomiansvarlig Susanne Grutle (for tiden er i permisjon).

F.v.: Helene Skeie Østhus, Bjarne Laastad, Emma Wade og Mustafa Battal (Foto: Tom Haga)

Fant Emma i Amsterdam

Med base i Amsterdam har Emma Wade fra Haugesund vært global markedskoordinator for Rituals-kjeden. Nå har hun flyttet hjem for å bli digitalmarkedsfører i PYX.

Emma studert International Business Management i England, i tillegg til å ha en bachelorgrad i digital kommunikasjon og markedsføring. De siste årene har hun koordinert globale markedskampanjer og Omni Channel-prosjekter for Rituals Cosmetics fra deres hovedkontor i Amsterdam, men nå har hun flyttet hjem til drømmejobben.

– I Rituals hadde jeg hovedansvar for å iverksette og følge opp kampanjer for Rituals-butikker i alle markedene vi opererte i. Jeg er glad i kampanje-planlegging og analyse, og ser frem til å kunne følge kampanjene gjennom hele løpet for mange av de spennende kundene til PYX. Jeg har fulgt byrået med interesse fra sidelinjen, og føler meg heldig som får jobbe sammen en gjeng med så dyktige fagfolk i hjembyen min, sier Wade.

Wade har også erfaring med ekstern- og intern-kommunikasjon, og et sterkt engasjement for merkevarebygging.

– Med seg fra Nederland har Emma både gode resultater og de beste skussmål, og for oss blir det topp å få internasjonal erfaring på digitalmarkedsføring i tillegg til en stødig og løsningsorientert prosjektleder. Vi skal alltid kunne levere best resultater med vår digital markedsføring, og da er vi avhengige av dyktige folk. Emma blir et fantastisk tilskudd til denne satsingen, sier daglig leder i markeds- og kommunikasjonsbyrået PYX, Bjarne Laastad.

– Han har en sjelden spisskompetanse!

Han trigges av kreativitet. Samtidig elsker han å fordype seg i data og statistikk. Nå er Mustafa Battal (31) klar for å kombinere begge deler som senior digital markedsfører i PYX.

– En arbeidshverdag hvor jeg får brukt bakgrunnen min innen det kreative, som film, foto og konseptutvikling, i tillegg til det analytiske og datadrevne, passer meg perfekt! Jeg gleder meg til å jobbe med spennende kunder og prosjekter fremover, sier en smilende nyansatt «PYX’er».

Variert bakgrunn

Mustafa har en solid og variert bakgrunn fra bransjen. Han kommer fra stillingen som foto- og filmprodusent i Flowit Digital, der han også har bred erfaring med digital markedsføring. Tidligere har han jobbet hos blant andre Vestbris, Garnius og TV-Haugaland, i tillegg til å ha drevet produksjonsselskapet Grainy Films.

PYX’ere: Bjarne Laastad og Mustafa Battal

– Å finne noen med spisskompetanse innen digital markedsføring på det nivået Mustafa er på, var vi ikke sikre på om vi kom til å finne lokalt. Han har en imponerende kreativ og analytisk tilnærming til digitalmarkedsføringen – og ser løsninger over alt. Vi merker allerede at han tør å utfordre oss – og det har vi godt av! Også er han en utrolig fin fyr, sier Bjarne Laastad, daglig leder i PYX.

Prisbelønnet filmskaper

I tillegg til mange års erfaring med markedsføring, har Mustafa også gjort seg bemerket som filmskaper. En lidenskap som for lengst gått utover hobby-nivået. Han har blant annet vært manusforfatter for kortfilmen Hold rundt meg, som ble kjøpt og kan sees på aftenposten.no. Hans første dokumentar, Flukten, ble tildelt Fritt Ord-prisen.

Selv om digital markedsføring utgjør størsteparten av stillingen hans i PYX, kommer Mustafas erfaring med film og foto utvilsomt til nytte.

– Det er svært verdifullt for oss at Mustafa – i tillegg til å være spesialist på digital markedsføring – også er en strålende dyktig filmskaper. Jeg har sett en del av arbeidet hans og det er imponerende saker, sier Laastad.

De gode historiene

For Mustafa er det å treffe mennesker med de gode historiene det viktigste.

– Alt handler om historiefortelling. Forteller man de gode historiene, relaterer folk seg til dem. Har man i tillegg kompetansen og verktøyene for å sikre at de når ut til de man ønsker, blir det enda mer givende. Jeg brenner for å fortelle de gode historiene – og sørge for at de når ut!, sier Mustafa.

PYX = Miljøfyrtårn

PYX fikk nylig Miljøfyrtårn-sertifisering, noe som anerkjenner arbeidet vårt knyttet opp mot FNs bærekraftsmål.

Helene Helgeland har styrt det interne sertifiseringsarbeidet i PYX.

– Vi opplever at det i dag er et krav i markedet å kunne vise til en bevisst miljøstrategi, og at vi har en plan for hvordan vi kan redusere vårt miljøavtrykk. Som liten kompetansebedrift var vi nok i utgangspunktet usikre på om vi hadde så mye å bidra med, men prosessen har vist at det er flere områder vi kan være med på å påvirke, sier Helgeland.

MILJØFYRTÅRN: Helene Helgeland har styrt den interne sertifiseringsprosessen i PYX

Gjennom arbeidet med Miljøfyrtårn-sertifiseringen har PYX satt konkrete mål og planer for hvordan selskapet skal nå disse.

– Vi har hatt en grundig gjennomgang av alle våre rutiner og fått strukturert forbedringsarbeidet vårt. Det har gitt oss en bedre bevissthet rundt hvordan vi driver selskapet, og en større omtanke for miljø, helse og sikkerhet, forklarer Helgeland.

PYX fikk god bistand fra Rogaland Ressurssenter i prosessen.

– De bevisstgjorde oss blant annet på hvordan vi med vår kompetanse kan påvirke kundene våre i deres bærekraftsarbeid. Fra før har vi veiledet og holdt en rekke foredrag for næringslivet om god bærekraftskommunikasjon, i tillegg til at vi snakker med gjestene i Næringspodden om hvordan de arbeider med bærekraft i sin virksomhet. Det er mange bedrifter som selv ha behov for å synliggjøre sitt bærekraftsarbeid – uten at de havner i fella med å grønnvaske bedriften. Vi vil nå videreutvikle rådgivningsarbeid vårt på dette området og med det bistå bedrifter på et litt komplisert område, forteller Helgeland.

PYX brukte i overkant av en måneds arbeid på sertifiseringsprosessen.

– Det har vært en spennende og nyttig prosess som har strukturert bærekraftsarbeidet vårt og gitt oss konkrete tiltak vi nå i fellesskap følger i hverdagen, som å spare strøm, sortere avfall, begrense flyreiser, fokusere på HMS og stille krav til leverandører. Det har vi alle godt av, smiler Helgeland.

Blir Google Analytics ulovlig i Norge?

Datatilsynet har foreløpig konkludert med at Telenors bruk av sporingsverktøyet Google Analytics strider mot GDPR. Hvilken konsekvens har det for nettstedet ditt?

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et sporingsverktøy som gir deg informasjon om trafikken på nettstedet ditt. Det måler ting som antall besøkende, hvilke sider som er mest populære, hvordan de fant nettstedet ditt og lignende. Slik sporing er nyttig, fordi den forteller deg hvilke markedsføringsaktiviteter som er lønnsomme, om du når rett målgruppe, hvilket innhold som er mest populært og annen viktig informasjon.

Hvorfor er Datatilsynet skeptiske?

Google Analytics samler inn mye informasjon om brukerne, for eksempel hvor de befinner seg, hva slags teknologi de bruker, kjønn og alder. Disse opplysningene videresendes og lagres i USA, som ikke anses som et land med høyt nok beskyttelsesnivå for personvernopplysninger i følge GDPR. Noen europeiske land har allerede forbudt bruk av Google Analytics 4.

Google Analytics 4

Google lanserte for en stund siden en ny Analytics-versjon – Google Analytics 4, som skal være bedre tilpasset personvernkrav, og gi et høyere nivå av anonymisering av dataen som samles inn. Avgjørelsen som Datatilsynet skal fatte nå gjelder Google Analytics 3, altså forgjengeren, men at dataen sendes til USA er også et problem med Google Analytics 4.

 Varsler vedtak i slutten av april

Google Analytics er det mest brukte analyseverktøyet på norske nettsteder, så en eventuell beslutning fra Datatilsynet om at dette er ulovlig vil ha konsekvenser for mange. Datatilsynet har for tiden Telenors bruk av Google Analytics 3 oppe til vurdering, og har foreløpig konkludert med bruken av Google Analytics 3 ikke er i tråd med personvernsforordningen. De varsler et formelt vedtak tidligst i slutten av april.

Hva bør jeg gjøre nå?

 Det er alltid lurt å ha en form for sporing på nettsiden din, ellers vet du ingenting om hvilken effekt du får ut av den, og om brukerne dine finner det de trenger. Du har flere alternativer for å fortsette å spore trafikk på nettstedet ditt hvis Datatilsynet avgjør at Google Analytics 3 er ulovlig.

Et godt sted for mange å begynne, er å oppdatere sporingen fra Google Analytics 3 til Google Analytics 4, som har bedre personvern. Google kommer uansett til å avslutte datainnsamling gjennom Google Analytics 3 i juli 2023. Vi forventer at Datatilsynet også vil komme med uttalelser om Google Analytics etterhvert. Mange regner også med at Google vil forsøke å løse problemet med at dataoverføring, og tilby at opplysningene lagres i Europa, men det er ikke kommet offisielle uttalelser rundt dette enda.

Det finnes også mange analyseverktøy som er fullstendig GDPR-sikre, og som fortsatt lar deg få viktig innsikt i nettstedstrafikken din, for eksempel Matomo Analytics, Fathom eller Hubspot. Noen av disse lar deg også overføre data fra Google Analytics, slik at du beholder historikken din.

Vi i PYX hjelper deg gjerne med å finne ut hvilken sporing som passer best for deg, og vi kan bistå med oppsett og opplæring i nye verktøy.

Unikt event-samarbeid

PYX og Kystvind inngår partnerskap. – Sammen tilbyr vi en unik kombinasjon av engasjerende innhold, profesjonell programledelse og trygg teknisk gjennomføring av alle typer arrangementer, sier Wolfgang Ognøy, Mona Terjesen og Bjarne Laastad.

 

Med Kystvind har Wolfgang Ognøy de siste årene markert seg som Haugalandets travleste og tryggeste tekniske avvikler av konferanser, konserter og jubileumsfester. Med et solid nettverk av dyktige fagfolk er ingen oppdrag for store.

Et godt arrangement er imidlertid langt mer enn gode tekniske løsninger. Mona Terjesen og Bjarne Laastad i PYX jobber daglig med å tilrettelegge, produsere og spisse innhold for kunder over hele landet, og begge har i tillegg lang erfaring som programledere fra tv og radio, samt som foredragsholdere, debattledere, konferansierer og underholdere. 

 En unik kombo

 – PYX og Kystvind utfyller hverandre 100%, noe som gjør at vi kan tilby en helt unik arrangementspakke, både når det kommer til innhold, design og programledelse – samt knirkefri teknisk avvikling med klar og god lyd, stemningsfullt lys og det siste innenfor storskjermteknologi med fremvisning av filmer og presentasjoner. En buffet som kundene kan velge og vrake fra alt etter behov og type arrangement, og uansett om det er snakk om sal og scene eller streaming fra tv-studio, forklarer Bjarne Laastad i PYX.

Regi og ledelse

Kystvinds Wolfgang Ognøy har lenge sett behovet for et enda sterkere fokus på innhold. 

 – Jeg som jobber med så mange ulike arrangementer og kunder, opplever ofte at det hadde vært en fordel med strammere innholdsregi og profesjonell ledelse på scenen. Derfor blir det en fornøyelse for meg å nå kunne tilby kundene et løft også på disse områdene, sier Ognøy.

UNIK EVENT-KOMBO: Wolfgang Ognøy fra Kystvind sammen med Mona Terjesen og Bjarne Laastad fra PYX. (Foto: Aleksandar N. Zecevic)

Vil få alle til å skinne

I en del sammenhenger skal gjerne nokså uerfarne deltakere holde innlegg. 

 – Med litt coaching og gjennomgang av presentasjonen deres før de skal i ilden, vil mange av dem kunne levere med en helt annen trygghet – og på et helt annet nivå. Målet vårt skal være å få alle til å skinne på beste måte, for det vil bidra til å heve hele arrangementet, sier Mona Terjesen i PYX. 

 – Alt dette er jo oppdrag vi gjort mye av, men da hver for oss. Nå vil kunne tilby kundene en enda bedre pakke når vi nå går sammen. Dessuten tror jeg vi kan påstå at vi alle er blide problemløsere, så dette kommer til å bli utrolig gøy, smiler Laastad.

 Blant de som tidligere har hatt glede av både PYX og Kystvind i forbindelse med sine arrangementer er Den norske filmfestivalen, Festiviteten, Næringsforeningen Haugalandet, Rogaland Ressurssenter, Haugaland Vekst og Haugesund Sentrum.

Hør mer i Næringspodden!

Bli bedre kjent med Wolfgang Ognøy, Kystvind og samarbeidet med PYX i Næringspodden: https://pod.link/1614694244

Du kan også høre om samarbeidet på Radio 102.

Lyst til ta en uformell prat om ditt arrangement? Kontakt oss her!

Mona Terjesen i PYX har vært konferansier og debatt-leder i mange år. Her fra foredrag med Abid Raja i Festiviteten (Foto: Grethe Nygaard)
Bjarne Laastad i PYX har ledet en rekke arrangementer gjennom mange år. Her fra panelsamtale for Norske Kulturhus (Foto: Magnus Lindvik)
Wolfgang Ognøy i Kystvind har alltid full teknisk kontroll (Foto: Aleksandar N. Zecevic)
Bjarne Laastad i PYX ledet Haugesund Awards i 2018 på Quality Hotel Maritim

Endra av PYX

– Vi har fått veldig god hjelp av PYX til å alt fra å utarbeide navn og identitet, til visuell profil, innhold og nye nettsider for Endra, sier direktøren for Haugaland Krafts nye solenergiselskap.

På oppdrag fra Haugaland Kraft og Karmsund Havn utarbeidet PYX nylig visuell identitet og en enkel nettside for deres felleseide selskap Havnekraft, som utvikler, eier og drifter landstrømanlegg.

Haugaland Kraft var så fornøyde med dette arbeidet at de ønsket å ha PYX med på laget da de skulle lansere sitt nye solenergiselskap, og hadde behov for navn og identitet for selskapet, visuell profil, innhold, nye nettsider, stillingsannonser og målrettet markedsføring.

– Dette var en veldig spennende utfordring å få. Etter noen runder internt, og sammen med Haugaland Kraft, endte vi på navnet Endra. Det symboliserer endring – og en ny måte å tenke på. Vi går inn i en ny tid, med overgang til det grønne skiftet. Elektrifiseringen gjør at vi vil trenge langt mer kraftproduksjon i årene fremover, og solenergi er med på den viktige overgangen til bærekraftig strømproduksjon. Solen og kraften den gir har også blitt en naturlig del av den visuelle profilen, for å underbygge det selskapet arbeider med, sier Jon Andreas Tveit, daglig leder i PYX.

Endra: Daglig leder i PYX, Jon Andreas Tveit, administrerende direktør i Haugaland Kraft, Olav Linga, konserncontroller i Haugaland Kraft, Tørres Øyjordsbakken, direktør i Endra, Kristian Gautesen, prosjektleder i PYX, Susanne Grutle og direktør for Haugaland Kraft Energi, John Harald Jakobsen.

Kristian Gautesen er direktør for det nye selskapet.

– Vi har fått veldig god hjelp av PYX til å alt fra å utarbeide navn og identitet, til visuell profil, innhold og nye nettsider for Endra. Leveransene har blitt levert med høy kvalitet og iht tidsplan, til tross for et stramt tidsskjema. Vi er veldig godt fornøyde med jobben som er gjort av PYX, og er stolte av profilen til vårt nye selskap.

Selv om samtlige i PYX har bidratt i prosessen, har Jon Andreas Tveit vært kreativ leder med hovedansvar for nettsidene, Susanne Grutle har vært prosjektleder, Tina Davison har stått for design, Mona Terjesen hatt det overordnede ansvaret for innholdet og Helene Helgeland hatt kontroll på markedsføringsbiten.

 

Følg Næringspodden Haugalandet!

Næringspodden Haugalandet ledes av Mona Terjesen og Bjarne Laastad i PYX, som i hver episode lar lytterne få bli bedre kjent med en ledende næringslivsprofil i regionen og virksomheten vedkommende representerer. Podkastserien presenteres i samarbeid med Haugaland Vekst, som arbeider med å tilrettelegge for næringsutvikling i de ti kommunene på Haugalandet.

Følg Næringspodden Haugalandet her, og hør første episode med Tiril Fjeld fra Haugaland Næringspark
Hos Spotify: https://spoti.fi/3NKLr0m
Hos Apple: https://apple.co/3JalGTy

Som content marketing er Næringspodden en unik mulighet for bedrifter og næringslivsprofiler til å fortelle historien om sin virksomhet, komme med spennende nyheter og bygge økt forståelse for virksomhetens målsettinger, visjoner og verdier og ikke minst kjennskap til virksomhetens suksesshistorier.

– Podkast-lytting har hatt en enorm vekst de siste årene, og i Norge lytter nå nærmere 20% av oss daglig på podkast. Med podkast oppsøker folk innholdet aktivt, og velger selv når og hvor de ønsker å lytte. Ved å lytte i bil eller med øreplugger får innholdet full oppmerksomhet, forklarer programleder Mona Terjesen, som har lang erfaring som redaktør og journalist i flere medier på Haugalandet. Hun har også vært programleder i Radio 102 og på TVHaugaland.

Bjarne Laastad og Mona Terjesen i PYX leder Nærinigspodden Haugalandet (Foto: Grethe Nygaard)

– I Næringspodden ønsker vi å gå i dybden, bak overskriftene og få en bedre forståelse for suksess og utfordringer i ulike næringer i regionen vår. Vi er glade for å ha Haugaland Vekst med på laget, og at de kan sette de ulike temaene vi tar opp i perspektiv og også vise hvordan de arbeider aktivt med hvordan det offentlige for å bidra til flere arbeidsplasser og en bærekraftig næringsutvikling i hele regionen, forteller medprogramleder Bjarne Laastad. Han har arbeidet med kommunikasjon i 25 år, og har bakgrunn som programleder fra TV 2 og Radio 102.

Lyst til å delta i Næringspodden med din bedrift? Ta kontakt med oss her!

 

 

Og du har vel hørt om Kulturpodden, som PYX produserer for Festiviteten? Her får du ukentlige oppdateringer på kulturfronten med kjente gjester som er aktuelle med konserter og forestillinger i byens kulturhus.

Spotify: https://spoti.fi/35MlSuC
Apple: https://apple.co/3NVDxl1