Sonia Huanca Vold på Matkanalen i sommer

Vi gleder oss veldig til å få vår kjære partner Sonia tilbake fra mammapermisjon om ikke lenge! Noe av det første hun skal gjøre når hun er tilbake, er å lage en spennende reportasjeserie for Matkanalen.

Sonia Huanca Vold er til daglig partner i PYX, men har det siste året vært ute i mammapermisjon. I sommer blir hun via PYX hyret inn av Matkanalen til å lage sommerreportasjer fra festivaler og utvalgte matdestinasjoner.

– Dette gleder jeg meg veldig til! Tidligere programlederjobber for VGTV har handlet om mote, men mat har jo egentlig alltid vært en enda større lidenskap for meg. Få ting engasjerer meg mer enn gode nisjeprodukter, så det skal bli en fryd å ta fatt på denne oppgaven, sier Huanca Vold

Sonia ledet i flere år VGs digitale satsing MinMote, og har også bakgrunn som redaksjonssjef i Costume, redaktør i TVHaugaland og journalist i Dagbladets magasinavdeling.

– Vi er veldig glade for å få Sonia på skjermen på Matkanalen. Hun har god journalistisk teft, er over gjennomsnittet interessert i mat, i tillegg til å være god på skjermen. Og så snakker hun Haugesund-dialekt. For oss som er et Haugesundsselskap, er det klart at det er litt ekstra moro, sier daglig leder i Matkanalen, Øivind Lindøe.

Og Huanca Vold blir ikke den eneste med Haugesundsdialekt på Matkanalen i sommer. Benjamin Vikse Roth (20) som snart er ferdig med læretiden på Michelin-restauranten Statholdergaarden, skal delta som Norges kandidat i verdensmesterskapet i pasta i Milano. Her er Matkanalen og Vibeke Klemetsen (riktignok med Oppdal-dialekt) selvsagt tilstede.

Matkanalen startet opp i desember 2015, og har på få år blitt en stor suksess. Kanalen hadde i fjor en omsetning på 7,2 millioner kroner og et overskudd på 2,2 millioner kroner.